Browse By

SexShop.ro

Mituri despre orgasmul feminin

sexy_womanDupa discutia despre ejacularea feminina (click aici pentru a vedea despre ce e vorba), m-am gandit ca nu ar strica daca am mai clarifica niste aspecte despre orgasmul feminin. Deoarece orgasmul nostru este motiv de ingrijorare sau maxima bucurie pentru barbati… nu pentru toti, pentru unii. 

Mit: O femeie e musai sa aiba orgasm ca sa se bucure de sex. Adica, sexul fara orgasm nu e sex.
Realitate: Femeile, in general, se pot bucura de intimitate mai mult decat barbatii, chiar si fara sex, sau chiar si fara sex salbatic. Noi apreciem si simplul confort psihologic, impreuna cu apropierea fizica. Deci, suntem satisfacute, de multe ori, chiar si daca nu atingem orgasmul.

Mit: daca o femeie nu ajunge la orgasm e ceva in neregula cu ea.
Realitate: chiar si femeile care nu ating orgasmul ajung la un anumit nivel de excitare, foarte inalt, unde confortul si satisfactia sunt la fel ca la cele care au orgasm. O problema ar putea fi cu cele care au, in general orgasm, si ajung la o excitatie foarte mare dar fara a-l atinge. Atunci s-ar putea sa se simta un pic nervoase si chiar sa aiba o senzatie neplacuta in interiorul vaginului.

Mit: nu esti priceput la pat daca partenera ta nu are orgasm
Realitate: Fals, fiecare femeie este responsabila de modul in care ajunge la orgasm si isi traieste viata sexuala. Daca va avea suficienta minte sau interes, ii va da indicatii partenerului sau il va indruma sa faca in asa fel incat totul sa fie bine. Nu s-a nascut nimeni invatat iar fiecare dintre noi are modul ei de a se orgasma.

Mit: femeile normale au orgasm la fiecare act sexual
Realitate: Cam 33% dintre femei nu au orgasm niciodata, indiferent ce ar face. In plus, actul sexual e o chestie complexa, cu multe detalii care pot imbunatati sau nu modul in care se termina. Candva se credea ca „femeile mature” au orgasm doar in timpul actului sexual, al penetrarii, dar s-au facut studii si s-a aratat ca nu e nici pe departe asa. Indiferent de cum ajungi la orgasm, un orgasm e un orgasm. Apoi, daca ai sa nu orgasm nu tine nici de maturitatea sau sanatatea ta mentala.

Mit: femeile frigide, care nu au orgasm, au o problema serioasa de sanatate sau in relatie.
Realitate: sunt doua chestii diferite. Cele care au avut orgasm dar nu il mai pot avea au, probabil, o complicatie psihologica sau fiziologica. Cele care nu au avut niciodata orgasm, cel mai probabil nu au gasit niciodata modul, locul, frecventa, viteza etc. cu care trebuie sa fie stimulate pentru a ajunge la orgasm.

Sper ca am mai lamurit niste lucrusoare si v-am facut viata mai usoara!

SexShop.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.