Browse By

SexShop.ro

BAC, sex, bautura si cluburi

n_0_033_b_jAzi citeam gandurile cuiva despre ce naspa e viata si ce fara viitor suntem noi, tinerii. Eu sunt din generatia celor care au picat BAC-ul mai bine de jumatate. Imi amintesc ca pe la TV se spunea ca 44% au reusit sa treaca examenul. Oricum, din liceul nostru nu stiu daca au trecut jumatate. Dar stiu ca aproape toti erau cu gandul doar la distractie, bautura, cluburi si smecherii. Aproape toti baietii, daca-i ascultai, erau prea desptepti ca sa invete. Ei faceau combinatii, chestii pe net, smecherii prin piata, prin barurile murdare de pe langa blocuri si prin gastile lor. Fetele erau (eram si eu, dar cu alta masura) cu gandul la toate altele, dar nu la scoala si invatat. Toti am invatat cum sa „ne descurcam” la ore, la note, in fata profesorilor. Generatia experta in fituici, copiute, copiat si castigat fara efort. Importante erau chefurile, cluburile, cum sa ne futem mai mult, cum sa ne imbracam mai ca la tv, cum sa ne simtim bine.

E vina noastra, ca aveam mintea unor copii tampiti? E vina parintilor, ca nu ne-au luat mai tare de codite si ne-au dat prea multa libertate? E vina societatii si a tarii de rahat in care ne-am nascut? Cine poate spune, fara sa greseasca?

Eu am avut norocul unor parinti care s-au tinut de capul nostru, ceva mai mult. Norocul unui tata care mi-a spus, pe la 15 ani: „fata draga, noi nu suntem bogati, deci tu muncesti de la sapte ani. Pentru ca oamenii saraci muncesc de mici. Tu nu stii, dar scoala e munca ta. Si cum vei munci, asa vei castiga. Eu, cand eram ca tine, nu am muncit cum trebuia si acum imi rup oasele. Serviciul tau e scoala, eu nu fac bani ca sa ii spargi tu in cluburi, in haine si distractie” Normal ca atunci nu am priceput mare lucru. Dupa ce am terminat liceul, dupa ce am venit in Italia si dupa ce am vazut ce inseamna sa nu ai bani de la parinti, am inteles treaba cu scoala si serviciul. Acum, dupa ceva experienta, am inteles ca oamenii normali, cei care nu vin din familii bogate, se impart in trei grupuri:
– cei care reusesc in viata pentru ca au muncit de-au rupt in scoala;
– cei care isi rup oasele in viata, sunt fututi de orice sef, traiesc plini de nemultumiri, frustrati si care viseaza mereu la chestii pe care nu le vor avea niciodata. Asta pentru ca n-au inteles treaba cu „scoala e serviciul tau”;
– cei care isi asuma riscuri foarte mari in viata, pentru ca n-au inteles treaba cu „scoala e serviciul tau”; din astia, foarte putin reusesc sa faca ceva, restul sunt in puscarii, mor repede, sau ajung mai ratati decat cei care-si rup oasele muncind.

 

SexShop.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.